Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια με άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια με άνοδο της θερμοκρασίας
Ηλιόλουστος καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Περιορίζεται η αστάθεια. Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Θα περιοριστεί  η αστάθεια κυρίως στα βόρεια και τα κεντρικά ορεινά.

• Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι  θα φτάνουν στα πελάγη το πολύ 4 με 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα βόρεια και στα κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους  28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού

H αστάθεια θα συνεχιστεί στα ηπειρωτικά, αλλά θα είναι πιο περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.   

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 17/6/2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια προάστια της Αθήνας . Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη με μεγάλο αριθμό κεραυνών. Το 2022 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο και το 2015 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Κιλκίς και Κοζάνη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα