Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες
Ηλιοφάνεια στο Ναύπλιο Eurokinissi - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 36 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή σχεδόν όλη την εβδομάδα
  • Περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο από την Πέμπτη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-07-2021

Λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί, στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και προβλέπεται να κυμανθεί στα ηπειρωτικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές στους 30 με 32 βαθμούς.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 22-07-2021

Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο, μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-07-2021

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και πρόσκαιρα το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν αρχικά στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα