Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια το επόμενο 4ημερο – Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια το επόμενο 4ημερο –  Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα
Συννεφιά INTIME NEWS

Άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ και θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές δυτικά κεντρικά και βόρεια με ύφεση των φαινομένων έως το Σάββατο .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά το Σάββατο τα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Γιατί δεν μας επηρέασε η κακοκαιρία της Ιταλίας

Σήμερα Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-05-2023

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-05-2023

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα στο Ιόνιο να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια αρχικά γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-05-2023

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 ΜΕ 22 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα