Καιρός: Κρύο και πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Κρύο και πολύ θυελλώδεις άνεμοι
Βροχή Eurokinissi

Εξασθενούν σιγά σιγά τα έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Εξασθένηση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και το τριήμερο θα φτάσουν στα ανατολικά τα 8 με 9 και τη Δευτέρα και τα 10 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα, θα συνεχιστούν αρχικά οι ισχυρές βροχές και κατά τόπους οι καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 και από το απόγευμα στο κεντρικό και πιθανόν βόρειο Αιγαίο να φτάσουν και τα 10 μποφόρ

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-04-2020

 

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ 07-04-2020

 

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-04-2020

 

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και το πρωί στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 09-04-2020

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Βροχές στην Αθήνα τη Δευτέρα      

 

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με παροδική συννεφιά και βροχές τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ . Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα και στη Θεσσαλονίκη 

 

Συννεφιά προβλέπεται   στη Θεσσαλονίκη και βροχές τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά από την Τρίτη και τη Τετάρτη θα φτάσει και τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version