Καιρός: Πολλές βροχές στα μέσα της εβδομάδας

Καιρός: Πολλές βροχές στα μέσα της εβδομάδας
Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στα νότια τμήματα της χώρας
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά στα νότια από την Τρίτη και μετά τοπικά θα φτάσουν στα 7-8 μπ
  • Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από την Πέμπτη

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ

ΤΡΙΤΗ 14-01-2020

 

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο και σταδιακά στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15-01-2020

 

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΕΜΠΤΗ 16-01-2020

 

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις πιο ανατολικές περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-01-2020

 

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Νεφώσεις και βροχές από την Τετάρτη στην Αττική

 

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις και βόρειους μέτριους ανέμους. Βροχές θα έχουμε από την Τετάρτη και μετά. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσουμε τους 11 με 12 βαθμούς.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

 

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με τη θερμοκρασία χωρίς να αλλάζει σημαντικά. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα