Καιρός: Πολλές βροχές την Παρασκευή, έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πολλές βροχές την Παρασκευή, έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο
eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις έως την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια με παροδικά φαινόμενα. Αλλάζει ο καιρός από την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια έως την Τετάρτη. Την Παρασκευή πολλές βροχές και ο καιρός γίνεται “χιονιάς” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα έως την Τετάρτη. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και αργότερα 7 με 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες,

ΤΡΙΤΗ 31-01-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2023

Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2023

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια από τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές την Τρίτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα