Καιρός: Πρόσκαιρα βελτιωμένος τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις

Καιρός: Πρόσκαιρα βελτιωμένος τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις
Σύννεφα πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και προβλέπονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά.  Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν τοπικά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε πολύ βροχερό καιρό με έντονα φαινόμενα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης. Κάποιες διαταραχές από τα συστήματα αυτά θα περάσουν από την χώρα μας το διήμερο Τρίτης Τετάρτης.

 

Το βαρομετρικό χαμηλό που ήδη έχει δημιουργηθεί από το βράδυ της Κυριακής έχει χαρακτηριστικά Medicane και τα πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν πολλές περιοχές και κυρίως τις Βαλεαρίδες Σαρδηνία Κορσική σε πρώτη φάση και αργότερα Ιταλία και Δυτική Ελλάδα Τρίτη προς Τετάρτη.

Δείτε στο παρακάτω video την πορεία των συστημάτων όπου υπάρχει τάση δημιουργίας ανάλογων φαινομένων εως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Ας πάμε τώρα στη Δευτέρα και ας δούμε τον χάρτη της Βαλκανικής όπου διακρίνεται η κατάσταση που αρχίζει να δημιουργείται στη Κεντρική Μεσόγειο.

 

Τη Δευτέρα  στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί, στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα  φτάσει τους 21 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου επίσης τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία  από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία  από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 11/11/2013 είχαμε κακοκαιρία  στη  νότια  Ελλάδα  με  πλημμύρες  σε  Καλαμάτα,  Αθήνα,  Σπέτσες, Ρέθυμνο και  Ρόδο. Χαλάζι  σε  νομούς  Χανίων  και  Ρεθύμνου  (3εκ),  υδροσίφωνας  στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα