Καιρός: Πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας – Λίγες βροχές

Καιρός: Πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας – Λίγες βροχές
Συννεφιά Eurokinissi

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη, αλλά και για τις επόμενες μέρες, από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρής Κολυδάς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 08-05-2019

Στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη 09-05-2019

Στη νότια νησιωτική χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 10-05-2019

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα