Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση αλλά αρκετή παγωνιά τη νύχτα και νωρίς το πρωί

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση αλλά αρκετή παγωνιά τη νύχτα και νωρίς το πρωί
Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχές μόνο κατά τόπους στα ανατολικά και νότια την Τετάρτη - Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το πρωί και γρήγορα σχεδόν αίθριος καιρός.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά και νότια το πρωί θα έχουμε λίγες βροχές ή χιόνια στα ορεινά που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό που μας επηρέασε έχει ήδη απομακρυνθεί ανατολικότερα και στην περιοχή μας αναπτύσσεται πεδίο υψηλών πιέσεων . Παράλληλα στη Δυτική Μεσόγειο δημιουργείται βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές στη χώρα μας και χιόνια στα ορεινά.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα ο αντικυκλώνας (βαρομετρικό υψηλό) στα Βορειοδυτικά Βαλκάνια , καθώς και το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στο Τυρρηνικό πέλαγος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το πρωί και γρήγορα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα είναι ΒΔ 4 με 5 μπ και τοπικά 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 είχαμε πλημμύρες στην Εύβοια και στη Στενή Ευβοίας σημειώθηκαν πάνω από 230 mm υετού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα