Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο – Εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο – Εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη
Καλός καιρός Eurokinissi

Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, ενώ ξεκινά αστάθεια από την Κυριακή στα ηπειρωτικά. Εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη και κανονικές θερμοκρασίες από βδομάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

• Πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και κανονικές θερμοκρασίες από βδομάδα

• Ξεκινά αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια από την Κυριακή

• Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο έως 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου , στις Κυκλάδες και την Νότια Κρήτη τους 33 με 36 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-07-2021


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα πλην της Θράκης θα αυξηθούν και, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-07-2021


Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΤΡΙΤΗ 20-07-2021


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-07-2021


Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός Κυριακή και Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο News247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα