Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακά θυελλώδεις βοριάδες την Μεγάλη Τετάρτη

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακά θυελλώδεις βοριάδες  την Μεγάλη Τετάρτη
Σύννεφα πάνω από την λίμνη Πλαστήρα με φόντο τις κορυφές των Αγράφων eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια  –Βελτίωση από το απόγευμα σε πολλές περιοχές
  • Θερμοκρασία σε πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς –Αισθητή άνοδος από Μ. Παρασκευή και μετά
  • Οι άνεμοι τοπικά θυελλώδεις ,με εξασθένηση τις επόμενες ημέρες

 

Για τη  Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν νοτιότερα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βοριάδες με την ίδια ένταση και θα φτάσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 20  βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές  νεφώσεις στην Αττική με πιθανή βροχή στα βόρεια   

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και προς το μεσημέρι θα στραφούν σε βοριάδες 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα