Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι τη Δευτέρα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι τη Δευτέρα
Συννεφιά eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις ανατολικά και νότια με λίγα φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την περιοχή του Καστελόριζου τοπικές βροχές
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ

Η προoπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την περιοχή του Καστελόριζου θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις Νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 13/3/1987 σταματούν σταδιακά οι πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα.
  • Το 2006 παρατηρήθηκε Funnel cloud στα Σπάτα Αττικής.
  • Το 2015 ανεμοστρόβιλος στα Φαλάσαρνα προκαλεί καταστροφές.
  • Το 2016 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Αγρίνιο, Ιθάκη, Αίγιο, Πάτρα και Κιλελέρ. Πλημμύρες είχαμε στα Τρίκαλα και τον Βόλο και υδροσίφωνες σε Ιθάκη και Κεφαλονιά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα