Κακοκαιρία “Μήδεια”: Πτώση της θερμοκρασίας, με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Πτώση της θερμοκρασίας, με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Χιόνια στην Πάρνηθα. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Από το Σαββατοκύριακο έρχεται ραγδαία μεταβολή του καιρού λόγω της κακοκαιρίας "Μηδεία". Ο χιονιάς θα κρατήσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος το Σαββατοκύριακο , που θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα από τη Δευτέρα
  • Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση μέσα Από το Σάββατο έως τη Δευτέρα της τάξεως των 14-18 βαθμών Κελσίου -Τοπικά ολικός παγετός στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο από τη Δευτέρα και μετά τα 9 με 10 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.

Καιρός Σάββατο

Στα κεντρικά και τα βόρεια στην πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά- ημιορεινά χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο. Προς το βράδυ θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Καιρός Κυριακή

Στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά, και μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί τοπικά 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός..

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Καιρός Δευτέρα

Στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Καιρός Τρίτη

Στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο έως την Κυριακή και τη Δευτέρα χιόνια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη στην πρόγνωση του καιρού προβλέπονται χιόνια το Σαββατοκύριακο ακόμη και στην πόλη. Η θερμοκρασία από την Κυριακή και μετά δεν θα ξεπεράσει το μηδέν.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα