Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο και άνοδος από Παρασκευή

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο και άνοδος από Παρασκευή
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ. Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα πέσει το επόμενο διήμερο αλλά δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές τιμές. Αισθητή άνοδος από την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια τοπικά έντονα την Τετάρτη σε Κυκλάδες και Κρήτη.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει το επόμενο διήμερο αλλά δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές τιμές. Αισθητή άνοδος από την Παρασκευή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα την Τετάρτη 8 με 9 μποφόρ

Σήμερα Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στη νότια νησιωτική χώρα , Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια κατά 3 με 4 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και κυρίως στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές την Τετάρτη Η θερμοκρασία από τους 12 βαθμούς την Τετάρτη θα ανέβει την Πέμπτη και την παρασκευή στους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα