Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, παγετός και παροδικές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, παγετός και παροδικές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο
Eurokinissi

Λίγες τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο στα ανατολικά και τα νότια , ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Ο κρύος καιρός θα κρατήσει ως και τη Δευτέρα η
  • Οι βοριάδες προοδευτικά θα εξασθενήσουν .
  • Τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο στα ανατολικά και νότια .

Σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Κατά τόπους θα επικρατήσει περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν, κυρίως στην Κρήτη, ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Παροδικές νεφώσεις και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις και βόρειους μέτριους ανέμους Η θερμοκρασία θα πέσει και δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και πτώση θερμοκρασίας.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση . Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους με 8 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα