Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο – Που θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο – Που θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες
καλοκαιρινή καταιγίδα Eurokinissi

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα βόρια αναμένονται το απόγευμα του Σαββάτου. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά. Η προειδοποίηση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Άστατος θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Παρασκευή θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Μεσσηνία, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Νησιά Ιονίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό χαμηλό στα δυτικά ενώ στα Βαλκάνια καθώς θα περάσει το μέτωπο ανατολικά σταδιακά θα αρχίσει να ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο.


Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η ουρά του μετώπου που έχει ΄ήδη περάσει στην Τουρκία και ο καιρός από το μεσημέρι στα βόρεια θα βελτιωθεί.


Το Σάββατο στα ανατολικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και από το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και γενικώς δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα