Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Ο Ήλιος στον ουρανό της Αθήνας George Vitsaras / SOOC

Η θερμοκρασία θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές βροχές σήμερα κυρίως στα δυτικά και βελτίωση τις επόμενες ημέρες

• Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει την ερχόμενη εβδομάδα σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτικά Στερεά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε από το απόγευμα και από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στα ανατολικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-09-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14-09-2021

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στην ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-09-2021

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 16-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως στα δυτικά και σε μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδος, όμως τις επόμενες ημέρες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και ανέμους έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα