Καιρός: Στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Καιρός: Στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά προσήνεμα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.
  • Τοπικά έντονη αστάθεια σήμερα στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στην ηπειρωτική χώρα από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πιθανούς όμβρους ή βροχές στα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή βροχές κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 7/8/1901 είχαμε αρκετές βροχές και καταιγίδες στη Κεφαλονιά και Λευκάδα, ζημιές από τον καύσωνα σε καλλιέργειες της Ζακύνθου. Το 1991 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες σε Άργος και Ναύπλιο. Το 2012 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, 41°C στον Βόλο. Το 2015 είχαμε δασική πυρκαγιά στη Σκόπελο από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα