Καιρός: Θεοφάνεια με καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Νέα επιδείνωση

Καιρός: Θεοφάνεια με καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Νέα επιδείνωση
Χιόνια στο Πήλιο, Αρχείο EUROKINISSI

Χιόνια, καταιγίδες, νέα πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Την Κυριακή (Θεοφάνεια) ο καιρός θα παραμείνει άστατος καθώς προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Υπάρχει παράλληλα πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Σταδιακά από το απόγευμα θα σημειωθεί χιονόνερο η χιονοπτώσεις στα βόρεια που μέχρι αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε πτώση και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

 

Την Τρίτη στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βορειά, οπού κατά τόπους έως το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές. Υπάρχει παράλληλα και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το βραδύ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

 

Την Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πέμπτη στις υπόλοιπες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βορειά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο την πέμπτη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα