Καιρός: Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Καιρός: Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
Δυνατοί άνεμοι EUROKINISSI

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Βελτιωμένος θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Κυριακή θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη & Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό χαμηλό στα δυτικά ενώ στα Βαλκάνια θα αναπτυχθεί αντικυκλώνας που θα συνδυαστεί με το χαμηλό της Κύπρου και θα ενισχύσει το μελτέμι στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός καθώς και η σύσφιξη των ισοβαρών στα νοτιοανατολικά, δηλαδή εκεί που οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μπ και θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα