Καιρός: Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα

Καιρός: Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Άνεμοι έως 6 μποφόρ και κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου

Σήμερα Κυριακή στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει στην ανατολική νησιωτική χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

H ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 5/9/2002 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας, με 76 χιλιοστά βροχής στο Θησείο και παρουσιάστηκαν 13 υδροσίφωνες στη Β. Κρήτη.

— Το 2007 είχαμε χιονοπτώσεις σε Γκαμήλα, Σμόλικα, Γράμμο πάνω από τα 2000 μ. Το 2010 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές με πλημμύρες στο Ναύπλιο.

–Το 2014 παρουσιάστηκε μικρός ανεμοστρόβιλος στη Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής από κεραυνό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα