Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Βελτιωμένος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τις επόμενες ημέρες. Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

O καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία από την Τρίτη και μετά σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-10-2022

Στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 με 27 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 04-10-2022

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 06-10-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 24 και 27 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 22 και 24 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα