Καιρός: Τοπικές βροχές και θυελλώδεις βοριάδες την Παρασκευή – Το βράδυ τοπικά 8 με 9 μποφόρ

Καιρός: Τοπικές βροχές και θυελλώδεις βοριάδες την Παρασκευή – Το βράδυ τοπικά 8 με 9 μποφόρ
Κακοκαιρία - φωτογραφία αρχείου AP

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και μεμονωμένες καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς στις Περιφέρειες: Αττικής(συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων),Στ. Ελλάδας,Θεσσαλίας,Κεντρικής Μακεδονίας, Αν.Μακεδονίας & Θράκης, Β. & Ν.Αιγαίου, Κρήτης & Πελοποννήσου  σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βορεια Ευρώπη .Στην περιοχή μας  έχουμε ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλού στα Βόρεια Βαλκάνια με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου. Ο συνδυασμός αυτός θα ενισχυθεί κι άλλο από το βράδυ και μετά και οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

 

Την Παρασκευή στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 7-8 και το βράδυ 8 με 9 μποφόρ Η θερμοκρασία στα δυτικά φτάσει τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30, στις Κυκλάδες τους 26 στη νότια Κρήτη τους 29 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.

Το βράδυ στο Κάβο Ντόρο θα έχει και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 είχαμε δύο τραυματίες στα Γιάννενα λόγω θυελλωδών ανέμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα