Καιρός: Τοπικές βροχές – Κανονικές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Καιρός: Τοπικές βροχές – Κανονικές θερμοκρασίες την Πέμπτη
Βροχές (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Με τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί στο Αιγαίο στα 6 με 7 μπ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Σκύρο ,Θάσο, Έβρο, Νησιά Βορείου & Νοτίου Αιγαίου & Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βορεια Ευρώπη .Στην περιοχή μας έχουμε συνδυασμού των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές της Ανατολικής Μεσογείου.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλου στα Βόρεια Βαλκάνια με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου . Ο συνδυασμός αυτός θα ενισχυθεί κι άλλο από το βράδυ και μετά

Την Πέμπτη στα δυτικά και τη Μακεδονία προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία στα δυτικά φτάσει τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 , στις Κυκλάδες τους 28 στη νότια Κρήτη τους 31 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι . Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μπ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους μετά το μεσημέρι και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το βράδυ. Ανεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 είχαμε ζημιές στη Μαγούλα Μεσσηνίας από χαλαζόπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα