Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση από Παρασκευή – Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση από Παρασκευή – Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Βελτιώνεται ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας
  • Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα ανέβει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες και θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Στα υπόλοιπα οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τη Δευτέρα τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα