Καιρός: Βελτιωμένος με σχεδόν κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Καιρός: Βελτιωμένος με σχεδόν κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή
Shutterstock

Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί στα δυτικά και βόρεια.

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ τοπικά θα δημιουργηθεί παγετός στα ηπειρωτικά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τα 6 με 7 μποφόρ

 

Την Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην Κρήτη το πρωί θα υπάρχει παροδική συννεφιά . Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα βόρεια θα είναι οι 14 βαθμοί Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο οι 16 με 17 βαθμοί Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη οι 15 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα οι 16 βαθμοί Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 12/3/1965 είχαμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Το 2013 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες σε Πάτρα και Φισκάρδο. Το 2016 σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα