Καιρός: Βελτιωμένος με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς και εξασθένηση ανέμων

Καιρός: Βελτιωμένος με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς και εξασθένηση ανέμων
Αίθριος καιρός eurokinissi

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού και εξασθένηση ανέμων. Άνοδος της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτίωση του καιρού. Τοπικά φαινόμενα την Τρίτη και Τετάρτη.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο φτάνοντας τοπικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σημαντικά την Τρίτη και Τετάρτη.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, με ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα νοτιοανατολικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-03-2023

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στη χώρα, με αραιές νεφώσεις που τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 21-03-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Το βράδυ σταδιακά από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα στα ανατολικά από β όρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-03-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα