Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές – Μελτέμι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές – Μελτέμι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ
Η παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο Eurokinissi

Μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο στη χώρα οι 35 βαθμοί. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 35 βαθμούς Κελσίου.

  • Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά με περιορισμένη αστάθεια στα ορεινά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ

 

Για σήμερα Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους από τις πρωινές ώρες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά κατά τόπους και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Ι’ονιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 34 βαθμούς .

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενω στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνμεοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθείο από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο μέχρι και της Παναγίας , ενω την ερχόμενη εβδομάδα εξασθενεί

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/8/1957 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στο Αγρίνιο, 44°C στην Άρτα και στον Πύργο. Το 2015 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στον Λέντα Ηρακλείου. Κεραυνός προκάλεσε δασική πυρκαγιά στην Πρέβεζα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα