Καιρός: Βελτίωση αλλά και κρύο τις επόμενες μέρες

Καιρός: Βελτίωση αλλά και κρύο τις επόμενες μέρες
Στιγμιότυπο από την παραλία του Λουτρακίου. (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Βελτιώνεται ο καιρός το επόμενο διήμερο ως προς τα φαινόμενα, αλλά διατηρείται κρύος με ανέμους έως 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ο καιρός θα κυλήσει με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια

  • Θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά , με τάση ανόδου από την Παρασκευή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και κατά περιόδους τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες , αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα αρχικά θα είναι νοτιάδες 7 με 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Καιρός Πέμπτη 28-01-2021

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά κυρίως της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και νωρίς το πρωί στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Καιρός Παρασκευή 29-01-2021

Στα δυτικά, από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από τη νύχτα στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Σάββατο 30-01-2021

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά το πρωί και στην ανατολική νησιωτική χώρα μέχρι το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Κυριακή 31-01-2021

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά και στο τέλος της εβδομάδος θα φτάσει τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version