Καιρός: “Βουτιά” θερμοκρασίας με κρύο και χιονόνερο

Καιρός: “Βουτιά” θερμοκρασίας με κρύο και χιονόνερο
Κρύο και χιονόνερο MotionTeam

Ο χιονιάς θα υποχωρήσει από την Παρασκευή, αλλά το κρύο θα παραμείνει έως την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα νότια, χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά και χαμηλότερο υψόμετρο με τάση βελτίωσης από τα Βορειοδυτικά.
  • Ο καιρός θα διατηρηθεί κρύος έως και την Κυριακή.
  • Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη δυτική χώρα και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και νότια παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Διατηρούνται χαμηλές οι θερμοκρασίες στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και λίγα φαινόμενα έως το μεσημέρι της Παρασκευής . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5μπ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ κρύο και στη Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με θερμοκρασίες που δεν προβλέπονται να ξεπερνούν τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα