Καιρός: Βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπονται βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά Τρίτη και Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πολλές βροχές τοπικά ισχυρές έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση Τρίτη και Τετάρτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή (21/3) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε δυτικούς.

Καιρός Δευτέρα

Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την
Κρήτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα νότια.

Καιρός Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές. Στην ανατολική και νότια, κυρίως νησιωτική χώρα προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανώς στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα όπου στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Καιρός Πέμπτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές ώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με παροδικές βροχές

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς την Τρίτη και Τετάρτη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα