Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά
Βροχή Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Την Τρίτη στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι τη Τετάρτη το σύστημα αυτό θα περάσει ανατολικότερα ενώ περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα άλλο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την Κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και θα μας επηρεάσει.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται σύστημα στην περιοχή της Ιταλίας το οποίο έχει ανατολική κίνηση και θα μας επηρεάσει κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Την Τρίτη στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 και στα νησιά του Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 19/11/2014 είχαμε πλημμύρα στα Ιωάννινα, ανεμοστρόβιλο στο Σαμικό Ηλείας και χαλαζόπτωση στο Μετόχι Ευβοίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα