Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερή ημέρα στην Αθήνα EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
  • Η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδος θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμαίνεται σε τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Παροδική συννεφιά με λίγες βροχές αυτή την εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά. Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Σήμερα Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 18-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στην Κρήτη και από το απόγευμα κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά και τις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-11-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-11-2021

Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Στη βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-11-2021

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα