Καιρός: Βροχές και καταιγίδες βαθμιαία σε όλη τη χώρα – Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες βαθμιαία σε όλη τη χώρα – Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή
Βροχόπτωση EUROKINISSI

Χιόνια στα ορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φτάνουν τα  5-6  μποφόρ . 

 

Την Κυριακή προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα στα δυτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες που τη νύχτα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 22/1/1940 επικράτησε βαρυχειμωνιά στην Ήπειρο με πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. — Το 1969 είχαμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και προβλήματα από τους ισχυρούς βοριάδες στην Ανατολική χώρα, ιδιαίτερα στη Τήνο και τη βόρεια Κρήτη. — Το 2004 Μετεωρολογική ‘βόμβα’ στο Αιγαίο με ανέμους επιπέδου θύελλας. Καταστροφές στο ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο σε Λήμνο και Σκύρο. Πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές και νησιωτικές περιοχές. — Το 2015 ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο προκαλεί καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα