Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερή μέρα - Πλατεία Νέας Σμύρνης eurokinissi

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

Την Πέμπτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σε όλη την χώρα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 16 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και προς το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 11/3/1953 είχαμε σφοδρή θύελλα στη Λευκάδα με ανυπολόγιστες καταστροφές στη γεωργία. — Το 2006 σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στην Αττική. Το 2015 σημειώθηκε μεγάλο στρώμα χαλαζιού στα Χρυσοκελάρια Μεσσηνίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα