Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική – Διακοπές ρεύματος στα Ν. Προάστια

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική – Διακοπές ρεύματος στα Ν. Προάστια
Κακοκαιρία στην Αττική ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Διακοπή κυκλοφορίας στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος. Πάνω από 40 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, για το οποίο είχε εκδοθεί και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ.

Ήδη στην Αττική και ιδιαίτερα στα νότια προάστια, σημειώνεται έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από κεραυνούς, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται σε όλο το λεκανοπέδιο, με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα, δυσκολεύοντας την ορατότητα των οδηγών.

Διακοπή κυκλοφορίας στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Αντίστοιχα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κακοκαιρία στην Αττική ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Πάνω από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Έως τις 8 το απόγευμα η Πυροσβεστική δέχτηκε 53 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας και 7 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως από την Δυτική Αττική, το κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας και του Ταύρου. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα Νότια Προάστια.

Διακοπές ρεύματος στα Νότια Προάστια

Ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται αυτή την ώρα σε Άνω Βούλα και Άνω Γλυφάδα λόγω των κεραυνών. Παράλληλα, βύθιση τάσης παρατηρείται και σε άλλες περιοχές των Νοτίων προαστίων από κεραυνόπτωση στις γραμμές.

Κακοκαιρία στην Αττική ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την αξιολόγηση της κακοκαιρίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος αμέσως μετά έκανε έκκληση στους πολίτες και αυστηρή σύσταση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Απευθύνουμε, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ απευθύνθηκε σε κατασκηνωτές, εργαζόμενους στον τουρισμό και ξενοδόχους να δώσουν οδηγίες στους τουρίστες για την ασφάλεια τους, επεσήμανε ότι θα ενεργοποιηθεί και το 112 αν χρειαστεί, επανέλαβε μια σειρά πάγιων οδγηγιών για την προστασία των πολιτών και τόνισε:

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε».

Η σύσκεψη έγινε με συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του υπαρχηγού ΠΣ, αντιστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου, του υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, Ελευθέριου Γκαρίλα, καθώς και του γενικού διευθυντή Συντονισμού της γενική γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας και δόθηκαν κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων.

Στην δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης, απευθυνόμενος δημόσια στους πολίτες ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε τα εξής:

«Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί.

Οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Απευθύνουμε, επίσης, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. Ποτέ δεν διασχίζουμε ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις) πεζή ή με όχημα. Ποτέ, για κανέναν λόγο! Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης από κατασκηνωτές, ενώ επίσης απευθύνουμε έκκληση σε ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες που φιλοξενούν, ώστε να είναι ενήμεροι για την κακοκαιρία».

Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι τα φαινόμενα, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα πολύ έντονα και θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, σε διαρκή συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Είναι ευνόητο ότι όπου και εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων», σημείωσε ο υπουργός και κατέληξε:

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση. Σας ευχαριστώ».

Μέτσοβο: Κεραυνός σκότωσε κοπάδι με πρόβατα

Κεραυνός που έπεσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σκότωσε το κοπάδι με πρόβατα κτηνοτρόφου στο Μέτσοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το epiruspost, το κοπάδι βρισκόταν στη θέση «Βλάχα» όταν ξεκίνησε η καλοκαιρινή καταιγίδα.

Ο κεραυνός που έπεσε σκότωσε περίπου πενήντα από τα πρόβατα, ωστόσο δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 23-08-22

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τουςς 30 με 32 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη που κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί βορειοανατρολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-08-22

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα.

Ανεμοι: Απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βοχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-08-22

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-08-22 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα