Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά το Σάββατο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά το Σάββατο
Καταιγίδα eurokinissi

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, έντονα κατά τόπους τα φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου
  • Οι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο έρχεται νέο κύμα από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας θα είναι κατά τόπους έντονα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα). Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 21/1/1969 είχαμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και προβλήματα από τους ισχυρούς βοριάδες στην Ανατολική χώρα, ιδιαίτερα στη Τήνο και τη Βόρεια Κρήτη
  • Το 2004 πυκνή ομίχλη στη Θεσ/νίκη, χιονοπτώσεις σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας
  • Το 2008 Funnel cloud στο Ηράκλειο
  • Το 2013 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Λευκάδα, Πρέβεζα, Άρτα και Αττική

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα