Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Περιορίζονται μέχρι το βράδυ τα έντονα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία κοντά στα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές με έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια που μέχρι το βράδυ περιορίζονται στα Δωδεκάνησα. .
  • Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, και βαθμιαία το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι:

  • Στις 23/11/1995 είχαμε -8 ελάχιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα.
  • Το 2001 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Κεφαλονιά.
  • Το 2005 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στη Φλώρινα.
  • Το 2006 ισχυρές βροχές στη Δυτική Ελλάδα με πλημμύρες στην Ηλεία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα