Καιρός: Βροχές το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Βροχές το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές
Βροχές στην Αττική INTIME NEWS

Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά και άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από σήμερα βροχές το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές με φαινόμενα που ειδικά την Τετάρτη ενδέχεται να είναι έντονα.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-05-2023


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, και από το μεσημέρι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 04-05-2023


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-05-2023


Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Τετάρτη και Πέμπτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα