Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Βροχές EUROKINISSI

Αλλάζει ο καιρός σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ σε άλλες θα είναι βελτιωμένος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη αργότερα τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι βροχές Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα:

  • Στις 27/3/1902 είχαμε χαλαζοπτώσεις στην Ηλεία.
  • Το 1993 Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα Ιωάννινα προκαλούν προβλήματα.
  • Το 2001 σημειώθηκαν 28°C στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Το 2009 είχαμε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής άνω των 1000μ.
  • Το 2013 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, πλημμύρα στη Θεσ/νίκη. Ανεμοστρόβιλος στη Βερδικούσα Τρικάλων. Ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων στην Κέρκυρα.
  • Το 2015 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Αχαΐα, Αττική και Εύβοια, πλημμύρα στη Χαλκίδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα