Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Υποχωρεί η κακοκαιρία το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο έρχεται νέο κύμα το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν βροχές την Παρασκευή που από το Σάββατο το απόγευμα θα είναι πολύ έντονες κυρίως στα ανατολικά
  • Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα πέσει κι άλλο και θα συνεχιστούν και οι χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.
  • Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση και το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο νωρίς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεφώσεις αυξημένες, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και από το απόγευμα και στα βόρεια, με σποραδικές βροχές. Από το βράδυ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες..

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις και, κυρίως από το μεσημέρι, σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην περιοχή του Αιγαίου και παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τη Μακεδονία 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση την Τρίτη, και στα υπόλοιπα 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο τοπικά ισχυρές

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με συννεφιά και βροχές ή καταιγίδες το Σαββατοκύριακο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και την Κυριακή θυελλώδεις . Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη

Συννεφιά προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη και βροχές περισσότερες το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα