Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία – Διατηρούνται οι θυελλώδεις άνεμοι και το κρύο

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία – Διατηρούνται οι θυελλώδεις άνεμοι και το κρύο
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και χιόνια στα ορεινά
  • Η  θερμοκρασία θα είναι χαμηλή για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα διατηρηθούν πολύ ενισχυμένοι στα ανατολικά και νότια στα 7-8 και τοπικά 9-10  μποφόρ

 

Για τη Δευτέρα στα ανατολικά προβλέπονται βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 13 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές στην Αττική 

 

Στην Αττική προβλέπονται Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8-9  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και στη Θεσσαλονίκη    

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς  βροχές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα