Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία από το μεσημέρι της Πέμπτης

Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία από το μεσημέρι της Πέμπτης

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουμε αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, αλλά προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Μόνο το πρωί έντονα φαινόμενα στα ανατολικά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μπ και στο Ιόνιο τα 4 με 5
  • Στο Βόρειο Ιόνιο θα ξαναέχουμε βροχές το βράδυ

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει σχετικά βελτιωμένος καιρός μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές και το μεσημέρι στα βόρεια θα φτάσει τους 13 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 και στο Αιγαίο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχές στην Αττική –Βελτίωση από το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αλλά θα έχουμε και βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές ως το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη βελτιούμενος

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με  τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαΐκό 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ : Σαν σήμερα ημέρα Πέμπτη στις 12/12/ 2014 είχαμε καταρρακτώδεις βροχές στην Εύβοια και πλημμύρες στον Έβρο- Το 2001 ξεκίναγε ένας μεγάλος χιονιάς σε όλη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα