Καιρός: Υποχωρούν τα φαινόμενα τη Δευτέρα – Έρχεται νέα επιδείνωση

Καιρός: Υποχωρούν τα φαινόμενα τη Δευτέρα – Έρχεται νέα επιδείνωση
Βροχή eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, με υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι της Δυτέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη ύφεση από το μεσημέρι της Δευτέρας. Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη σε όλη τη χώρα
  • Η θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα με πτώση από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ

Βαρομετρικά συστήματα Ευρώπης και εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού

Βίντεο με τα βαρομετρικά συστήματα Ευρώπης και την εβδομαδιαία πρόγνωση υετού, ανέμων και θερμοκρασιών για Ελλάδα και Κύπρο από το μοντέλο GFS.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 21-11-2022

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 21-11-2022

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 22-11-2022

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 22-11-2022

Αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές από το απόγευμα, στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 23-11-2022

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 23-11-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση Καιρού: Πέμπτη 24-11-2022

Πρόγνωση Καιρού: Πέμπτη 24-11-2022

Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός στην Αττική

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες Τετάρτη και Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Τρίτη και Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα