Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι Σάββατο – Αλλάζει το σκηνικό από την Κυριακή

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι Σάββατο – Αλλάζει το σκηνικό από την Κυριακή
Καλοκαιρία στη Νέα Μάκρη Eurokinissi

Καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο. Από την Κυριακή και μετά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Οι θερμοκρασίες τοπικά θα φτάσουν τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου έως το Σάββατο με αισθητή πτώση από την Κυριακή και από τα βόρεια

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν από την Κυριακή και μετά .

Τα φαινόμενα την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι λίγα . Κατά κανόνα ξεροβόρι και κρύο

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σποραδικές βροχές στην περιοχή του Καστελόριζου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-03-2020

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-03-2020

Στα βόρεια, γρήγορα στα κεντρικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-03-2020

Στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν στα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΤΡΙΤΗ 17-03-2020

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα-Πτώση θερμοκρασίας 9 βαθμών στο τέλος του τριημέρου

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από το απόγευμα της Κυριακής και θα πέσει αισθητά τη Δευτέρα η θερμοκρασία.

Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα