Δεκαπενταύγουστος: Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες – Σε κανονικά επίπεδα από την Παρασκευή

Δεκαπενταύγουστος: Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες – Σε κανονικά επίπεδα από την Παρασκευή
Εικόνα από παραλία της Αττικής Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου και των επόμενων ημερών.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στην ανατολική χώρα έως και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά, το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και βαθμιαία τα νησιά του βόρειοι Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τη βόρεια Εύβοια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς τοπικούς όμβρους στην κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα