Κακοκαιρία: Αναβαθμίζεται το έκτακτο δελτίο του καιρού – Νέες καταιγίδες στην Αττική

Κακοκαιρία: Αναβαθμίζεται το έκτακτο δελτίο του καιρού – Νέες καταιγίδες στην Αττική
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Σε "Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων" αναβαθμίζεται το δελτίο επιδείνωσης καιρού.. "Άνοιξαν" ξανά οι ουρανοί στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ισχύ παραμένει μέχρι την Παρασκευή το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που μεταφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, το ισχύον Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητoς των φαινομένων, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 24-08-2022) έως και αύριο το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

  • Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  • Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  • Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.

Νέα καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, νέες καταιγίδες σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα στην Αττική. Στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση, ενώ οι βροχές συνεχίζονται σε πολλές ακόμη περιοχές της πρωτεύουσας, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο απολογισμός της Πυροσβεστικής για αυτό το πρώτο διήμερο της κακοκαιρίας είναι 386 κλήσεις εκ των οποίων 222 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την Πτολεμαΐδα έως την χθεσινή ημέρα και 164 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, παροχές βοήθειας και κοπές δέντρων στην Αττική, από χθες έως σήμερα στις 6 το πρωί.

Από αυτές, 8 κλήσεις στην Αττική αφορούσαν κοπές δέντρων και έγιναν 7 απομακρύνσεις ατόμων από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε λιμνάζοντα ύδατα.

Πρόσκαιρα προβλήματα και διακοπές στην κυκλοφορία σημειώθηκαν στην οδό Πειραιώς και στην Γλυφάδα, στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος, ενώ παραμένουν διακοπές στην κυκλοφορία λόγω καθιζήσεων στο οδόστρωμα στο Κερατσίνι, στην οδό Τριπόλεως από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων και στο Γκάζι στην οδό Τριπτολέμου από το ύψος της οδού Ευμολπιδών.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Για σήμερα Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες και όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα, καθώς και τις επόμενες ημέρες, που αναμένεται να συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα