Κακοκαιρία Ariel: Έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία Ariel: Έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Κακοκαιρία SOOC

Επιδείνωση του καιρού με τοπικά έντονα και επικίνυνα καιρικά φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Συννεφιά βροχές και καταιγίδες . Ιδιαίτερα ισχυρά τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και νότια), στη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο. Βαθμιαία θα επηρεαστεί και η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, Κυκλάδες, Εύβοια, και Σποράδες και από το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά , κυρίως απόγευμα; βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 30/11/2003 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Σαρωνικό.
  • Το 2010 είχαμε 30°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη, πλημμύρες στα Ιωάννινα, όπου έκλεισε η Εγνατία στο ύψος της πόλης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα