Κακοκαιρία Αθηνά: Πρόσκαιρη ύφεση το Σάββατο

Κακοκαιρία Αθηνά: Πρόσκαιρη ύφεση το Σάββατο
Βροχή στην Αθήνα intime

Άστατος καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια το Σάββατο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα δυτικά κεντρικά και βόρεια – Νέα επιδείνωση από την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 6-7  μποφόρ

Την Παρασκευή τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν κυρίως στην Μαγνησία και Πιερία με ποσότητες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100 mm . Σημαντικός ο ρόλος της ορογραφίας των περιοχών, με τις συγκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από τους ορεινούς όγκους του Πηλίου και Ολύμπου.  Υπήρξε συμφωνία των κυριοτέρων προγνωστικών μοντέλων.

 

Σήμερα Σάββατο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 17 με 19  βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου

 

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9 Οκτωβρίου 1963 μεγάλη κακοκαιρία έπληξε την Πελοπόννησο. Νεροποντή και ανεμοθύελλα προκάλεσε ζημιές στην Πάτρα. Ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα