Κακοκαιρία Διομήδης: Τσουχτερό κρύο και βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία Διομήδης: Τσουχτερό κρύο και βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα
Βροχερός καιρός Dimitris Kapantais / SOOC

Βαθμιαία εξασθένηση των έντονων φαινομένων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και περιορισμός στα νότια- Χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 και τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ηλιοφάνεια έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά ενώ εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στο Κάβο Ντόρο 9 και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά αλλά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 12/1/1989 είχαμε πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας. Το 1960 δημιουργήθηκαν σοβαρές πλημμύρες στην Κομοτηνή. Ένας νεκρός και 4 τραυματίες.

Το 2002 δημιουργήθηκε πάγος στις ακτές της λίμνης Παμβώτιδας. Το 2003 είχαμε χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και το 2006 στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Το 2015 είχαμε πτώσεις δέντρων από ισχυρούς ανέμους στη Δ. Αττική.

Το 1997 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στο Λουτράκι και την Κόρινθο με εκτεταμένες καταστροφές. Η έντονη καταιγίδα έπληξε το χείμαρρο Ξηριά και την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Η καταιγίδα προκάλεσε μια καταστροφική πλημμύρα στην πόλη της Κορίνθου με σοβαρές ζημιές και ανθρώπινες απώλειες.

Η ζημιά αποδόθηκε στις έντονες βροχοπτώσεις και τις απορροές, αλλά και στην ανθρώπινη παρέμβαση στο κανάλι του χείμαρρου και στην πλημμυρίδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα